Over

De Zenda Franssen methode voor blijvend veranderen

Klinisch- en Organisatiepsycholoog,  Registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie en Gezondheidszorgpsycholoog NIP met een BIG registratie (de website voor mijn werk als therapeut is www.totenmetz.nl).

Ik werk sinds 1991 aan verandering voor managers en professionals. Daarnaast ben ik Supervisor Kind & Jeugd en werk ik soms als mediator.

Woonplaats: Utrecht.

Meer weten? Ik maak graag kennis met je. Bel me op: 06-22 22 97 72

.

19 jaar na de training gebruik ik het nóg

Ton Markus

Docent Games & Interactie, HKU – Cartograaf & Multimediaspecialist – Geowetenschappen, RUU

Zenda verandert niet je leven, maar wel de manier waarop je er naar kijkt en er mee omgaat. Ze leert je niets aan: ze stelt je in staat om dingen vanuit jezelf te ontdekken.

Nu, meer dan 19 jaar ná de training, pas ik de principes die ik tijdens Zenda’s training ontdekt heb nog steeds dagelijks toe, zowel in mijn professionele leven als privé.

Een probleem herkennen is de helft van de oplossing. Alleen is het wel noodzakelijk om te weten wat het probleem precies betekent, en daar ben ik tijdens de training achter gekomen.

Ik heb niet de juiste woorden om te omschrijven wat het bij mij van binnen gedaan heeft. Wat ik vooral merk is rust.

Rust die voortkomt uit inzicht en helderheid in mezelf en de dingen om me heen, iets wat ik voordien niet had.

Zelfs mijn manier van spreken is veranderd. Vroeger zaten er in bijna iedere zin die ik sprak ‘misschienen’, en ‘eventuelen’ of ‘in principes’. Die zijn nu verdwenen, behalve op plaatsen waar ze thuishoren.

Bovendien weet ik nu tijdens een gesprek waar knelpunten liggen: bijvoorbeeld: wat niet duidelijk is, wat ik in mijn schoenen geschoven krijg dat niet bij me thuishoort, of welke verantwoordelijkheden die wel bij me horen me worden ontnomen.

Vroeger had ik na gesprekken vaak een vaag knagend gevoel dat er iets mis was gegaan, zonder dat ik wist wat. Vervolgens ging ik daar lang (te lang) over nadenken, zonder dat het ooit helemaal duidelijk werd. Nu kan ik  gesprekken afronden met het gevoel dat alles terecht is gekomen waar het hoort, waardoor de kans dat er iets nuttigs mee gedaan wordt veel groter is. Ik ben directer en kan dingen beter overbrengen.

Na de training ben ik op mijn baas afgestapt en heb ik met hem gesproken over een aantal zaken in onze organisatie waarvan ik vond dat ze niet effectief verliepen, zaken die tot niemands functie behoorden. Het effect is geweest dat ik er nu officieel verantwoordelijk voor ben.

Dit alles komt er voor mij op neer dat ik kan zeggen dat ik me goed voel. Iets wat vroeger nooit voorkwam omdat het altijd ‘het gaat wel’ was.

Anders kijken naar je doelen en wat nodig is om ze te bereiken

Kim van Laar

Coach en Trainer – HOW TO

Zenda laat je anders kijken naar je doelen en naar wat nodig is om ze te bereiken; ze laat je beter begrijpen waarom je doet wat je doet en waarom je vasthoudt aan dingen die verandering blokkeren.

Zenda heeft de gave om complexe zaken eenvoudig te maken en ze in perspectief te zetten waardoor je er meer kunt dealen.

Ze heeft humor en lieve ogen. Maar nog veel belangrijker dan dat: ze is een mooi mens met kennis en compassie

Klik om een overzicht van mijn opdrachtgevers te zien of gebruik de pijltjes.

[logo-slider]